Contact

gsm:  +316 506 13000

Mail: ingrid.reinhoud@live.nl

Ingrid's Handen

op Facebook

Ingrid's Handen

op Instagram

 

Ingrid's Handen

op Pinterest


Expositie in het Museum

En dan is het ineens zover; strovlechtwerk tijdens een expositie in het museum aan het Vrijthof. De collectie “repelsteeltje” die in de bijzondere samenwerking tusen Linda Friesen en mij tot stand is gekomen, wordt geëxposeerd in het museum. De directeur, Eric de Jong, gaf aan naast de ontstane collectie ook traditioneel werk te willen laten zien.

 

Daar heb ik de laatste tijd veel energie in gestoken. Voor dit doel zijn vooral voorwerpen met symbolische betekenis gemaakt.

Daarnaast heb ik een drietal kettingen met oorbelletjes ontworpen en gemaakt in de platte vlechttechniek. Een broche in Zwitsers filigrein werk is tot slot ook nog ontstaan.

Om het netjes tentoon te kunnen stellen heb ik een aantal bustes gekocht en oorbellendisplays aangeschaft. Mijn persoonlijke pronkstuk is de corndolly voor de God Ceres.

 

Voor mij is het een hele eer om op deze manier mijn ambacht en het werk onder de aandacht te kunnen brengen. Ik voel me dan ook super trots!

De collectie en traditioneel vlechtwerk, naast elkaar in het museum
De collectie en traditioneel vlechtwerk, naast elkaar in het museum

Op het Introbord ‘stro’;

 

(OLD)Fashioned(ed)

For All We Know

 

Tijdens de dansvoorstelling ‘For All We Know’ (choreografie: Andrea Leine) dragen zeven vrouwen kostuums gemaakt van stof en stro. Deze creaties zijn tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking tussen een jonge modeontwerpster en een ervaren ambachtsvrouw.

 

Modeontwerpster Linda Friesen en strovlechtster Ingrid Reinhoud werkten twee weken intensief samen. Linda Friesen maakte zich meester van enkele strovlechttechnieken en Ingrid Reinhoud verrijkte de mogelijkheden van haar ambacht door het maken van haar eerste ontwerpen. Traditioneel srovlechtwerk gecombineerd met romantische design en sprookjesachtige silhouetten leidden tot de eigentijdse modecollectie die hier is geëxposeerd.

 

De kostuums hebben tevens een titel gekregen:

 

1.‘Het Harnas’

2.‘De Lange Baard’

3.‘Het Mandje’

4.‘De Zeemeerminnenstaart’

5.‘De Lampion’

6.‘De Vierkante Ketting’

 

In de wandvitrines is divers strovlechtwerk in verschillende technieken tentoongesteld, waaronder Zwitsers fijnvlechtwerk zoals een kerstster en een broche van gespleten, platgestreken en in elkaar gevlochten stro.

Corndolly voor de god Ceres die over het graan waakt en voor goede oogsten kan zorgen. Een ode aan de akkers.
Corndolly voor de god Ceres die over het graan waakt en voor goede oogsten kan zorgen. Een ode aan de akkers.

Reactie schrijven

Commentaren: 0