Contact

gsm:  +316 506 13000

Mail: ingrid.reinhoud@live.nl

Ingrid's Handen

op Facebook

Ingrid's Handen

op Instagram

 

Ingrid's Handen

op Pinterest


Project (Old)Fashioned 

Onderaan een link naar een filmpje van onze dans.

Project: (Old)Fashioned van de Nederlandse Dansdagen.
Vier choreografen en vier modeontwerpers lieten zich inspireren door vier ambachten als metaal bewerken, papierscheppen, strovlechten en stroop maken. Ze creëerden vier dansante modeshows, of vier modieuze choreografieën, met niet geschoolde dansers tussen de 63 en 80 jaar. De voorstellingen werden o.a. getoond in het monumentale Museum aan het Vrijthof.

Ook is de expositie (OLD)Fashion(ed) te zien in het museum. Deze opende feestelijk op 1 oktober en loopt nog tot 16 november door.

In een dans, dragen negen trotse vrouwen ieder een creatie van modeontwerpster Linda Friesen en strovlechtster Ingrid Reinoud, die door de nauwe samenwerking tot stand kwam.

In een choreografie van Andrea Leine (LeineRoebana) onthullen en verhullen de vrouwen hun lichaam en hun verhaal. Krachtig, kwetsbaar en nog steeds op weg.

Credits:For All We Know
choreografie: Andrea Leine
dans: Joke de Bekker, Marianne Grootenboer, Marie-Jose Otto, Anna Paans, Charlotte Rutten, Ans op het Veld, Maud Coenegracht, Miriam Jeunhomme en Ingrid Reinhoud
muziek: Nina Simone - Pirate Jenny, For all we know
kostuums: modedesigner Linda Friesen en
strovlechtster Ingrid Reinhoud

 

Een oproep op Facebook deed mij besluiten te reageren. Ik was veel te jong, bij lange na nog geen 65+, maar toch mocht ik naar de informatiebijeenkomst komen en werd ik geselecteerd voor het project om als ambachtsvrouw mee te werken aan dit project.

Gekoppeld aan de modedesigner Linda Friesen, maakten we in nauwe samenwerking een aantal kostuums met strovlechtwerk voor in totaal 9 danseressen die tussen 65 en 81 jaar oud zijn. Deze dansten in een schitterende en ontroerende choreografie  van Andrea Leine. Onder haar leiding, die ondersteund werd door Tim Pressent, kwam een schitterende dans tot stand. 

Deze werd opgevoerd tijdens het internationale mode modefestival Fashionclash en een aantal malen in het Museum aan het Vrijthof tijdens de Nederlandse Dansdagen Dit alles speelde in Maastricht. 

 

Aan dit project was ook een tentoonstelling in het museum aan het Vrijthof gekoppled waarover ik in een ander blog berichten zal.