Contact

gsm:  +316 506 13000

Mail: ingrid.reinhoud@live.nl

Ingrid's Handen

op Facebook

Ingrid's Handen

op Instagram

 

Ingrid's Handen

op Pinterest


Workshop gegeven bij de Vereniging van Vlechters

Openluchtmuseum Lebbenbrugge in Borculo.
Openluchtmuseum Lebbenbrugge in Borculo.

Na een lange rit van Maastricht nar Borculo kwam ik aan bij het openluchtmuseum lebbenbrugge. Een heel pittoreske plek waar ik best graag eens een heel weekend zou willen verblijven.

Ik ben net op tijd voor de jaarvergadering van de Vereniging van Vlechters. tijdens de vergadering werden Ellen en ik benoemd tot bestuursleden. 

Aangezien ik het ambacht wil uitdragen en kennis hierover wil overdragen, lijkt het mij een goed idee om ook deel uit te maken van het bestuur. Vandaar dat ik toegezegd heb toen Mieke mij hiervoor benaderde. 


Na de vergadering, die best snel afgelopen was, werden er verschillende workshops gegeven en je kon een rondleiding doen op de boerderij die tevens een openlucht museum is. 

Tijdens het uitstallen van mijn gevlochten items was er al gelijk belangstelling. Uiteindelijk deden er 11 mensen mee. Iedereen die deelnam maakte een "Welsh Fan" 

Het was voor mij een hele eer om te zien dat twee tafels vol ervaren vlechters deze strovlecht techniek wilden leren. Het resultaat was prachtig. Al die handige handen vlochten mooi en regelmatig. 


De prachtige resultaten van de ervaren vlechters.
De prachtige resultaten van de ervaren vlechters.

Aan het eind waren enkele dames zo enthousiast geworden dat ze gelijk een workshop geboekt hebben. We gaan op 13 juni in Sterksel aan de slag met Zwitserse strovlecht technieken. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0