Contact

gsm:  +316 506 13000

Mail: ingrid.reinhoud@live.nl

Ingrid's Handen

op Facebook

Ingrid's Handen

op Instagram

 

Ingrid's Handen

op Pinterest


Middeleeuws Festijn Cannenburgh

Afgelopen weekend mijn vuurdoop gehad voor wat betreft de deelname aan de middeleeuwse markten en kasteel festijnen. 

Na lang denken kwam ik tot de conclusie dat strovlechten heel goed zou passen als oud ambacht op middeleeuwse markten. Zo besloot ik contact op te nemen met het Ambachts Ghyle en Cranenburgh Events


Al een hele tijd ben ik bezig om een middeleeuws verantwoorde outfit en entourage bij elkaar te krijgen. 

Na een rit naar Vaassen kwam ik bij de poort van het terrein. Ik kreeg de bandjes en parkeerkaart en werd netjes toegelaten. Bij het toewijzen van de plaats zou ik eigenlijk tussen de handelaren belanden, maar men telefoneerde nog even met Annabella van het Ambachts Ghylde.

 Ik mocht bij hun gaan staan. Heel fijn! Uiteindelijk stond ik midden in hun kampement. Dat was erg gezellig. Er was een goede sfeer. 

Iris heeft mij veel geholpen, net als Lennart en Ralf.

nu was ik op het middeleeuws festijn Cannenburch. Auto uitpakken, tent opzetten en boodschappen doen. 's Avonds kampvuur en nieuwe mensen leren kennen. Daarna slapen in mijn spiksplinternieuwe middeleeuwse Landknecht tent.

nog voor de eerste bezoekers kwamen was er al een journalist van omroep Gelderland die mij op de foto zette met het kasteel op de achtergrond. Die foto vond ik later terug op hun site. 


De twee dagen verliep echt super goed. Er was enorm veel belangstelling. Mensen stelden gerichte vragen en luisterde naar de uitleg. Ook deden verschillende mensen mee met een mini-workshop. Op zaterdag werden muizen gevlochten en op de zondag was het de dag van hartjes vlechten. 


De hulp die ik met name van Iris kreeg was fantastisch. Steeds was ze in de buurt om stro in het water te leggen, uitleg te geven over het vlechten, te vertellen over mij, en op zijn tijd mij te voorzien van eten en drinken. Daar kwam ik zelf anders helemaal niet aan toe. 


Veel te snel moest alles weer worden afgebroken en was het event alweer voorbij. Op naar het volgende.

Reactie schrijven

Commentaren: 0