Contact

gsm:  +316 506 13000

Mail: ingrid.reinhoud@live.nl

Ingrid's Handen

op Facebook

Ingrid's Handen

op Instagram

 

Ingrid's Handen

op Pinterest


Akkertje klaar maken voor nieuw graan.

Het voorjaar is aangekomen....

Gisteren kreeg ik van Johannes van Tuinzicht Lichtenberg, de vraag wanneer ik mijn akkertje kwam klaarmaken. Nu regende het gisteren pijpensteken, en was dat dus geen optie. Vandaag was het mild en droog. de grond was vochtig, dus maakte ik mij op voor werken op mijn landje. 

De resten van de granen van afgelopen jaar stonden er nog op, dat moet afgehaald worden zodat dat de beheergroep van het CNME (Centrum voor Natuur en Milieu Educatie) er volgende week met de ploeg doorheen kunnen. Dat scheelt een hele hoop noeste arbeid.

 

De resten lieten zich met de zeis makkelijk krotwieken en de hark trok de resten uit de grond.

Alles met de riek weer op een kruiwagen geladen en naar de mesthoop gereden. 

Naar een kleine twee uurtjes flink doorwerken, was ik best tevreden over het resultaat. 

 

Voor het komend jaar ga ik dit keer maar twee soorten zaaien. de Emmer en de bruinkaf eenhoorn. De zwarte haver bleef te kort en te iel om goed te kunnen gebruiken voor het vlechten. Het is wel vreselijk mooi om marquetterie mee te doen. Het zomertarwe bleef ook erg kort. 

Ik hoop na de oogst eigenlijk het landje gelijk weer om te kunnen ploegen om er dan wintergranen op te kunne zetten. Dat scheelt voor in onderhoud, en de wintersoorten groeien veel hoger. 

 

Over de eenkoorn en de emmer ben ik heel erg tevreden. Het geeft prachtig vlechtgraan. De halmen worden lang, soepel en splijten bijna niet. Het laat zich makkelijk buigen en maakt dus heel mooi vlechtwerk. 

 

Naast dit alles ben ik in contact om te kijken of het mogelijk zal zijn om het eeuwige rogge, dat zo prachtig op Vaeshartelt groeide, te kunnen bemachtigen om zelf te telen.... daarover meer als het lukt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0