Contact

gsm:  +316 506 13000

Mail: ingrid.reinhoud@live.nl

Ingrid's Handen

op Facebook

Ingrid's Handen

op Instagram

 

Ingrid's Handen

op Pinterest


22,23 april Zuiderzeemuseum Enkhuizen

ledenvlecht weekend VvV

Het Zuiderzeemuseum is velen van ons wel bekend. Gelegen nabij Enkhuizen aan het IJsselmeer geeft het Zuiderzeemuseum een beeld van de maritieme – en cultuurhistorische geschiedenis van de voormalige Zuiderzee, welke toen nog in open verbinding stond met de zee. Het Zuiderzeemuseum betreft zowel een binnen- en een buitenmuseum.

 

Het jaarthema 2017 van het Zuiderzeemuseum is “Ambachten”. Het Ambachtenjaar ging van start in het vierde weekeind van April. Dit was dan ook de reden dat er vorig jaar al, vanuit het museum, de vraag bij de Vereniging van Vlechters werd neergelegd of wij dit weekeind, zowel zaterdag als zondag, met een flink aantal vlechters  acte de préséance wilden geven  voor de aftrap van het Ambachten Jaar. Vanuit het bestuur vonden wij dit een mooie vraag en we meenden dit te kunnen combineren met onze jaarlijkse ledendag en ledenvergadering. Het was geen enkel probleem om voldoende Vlechters zover te krijgen dat zij met hun producten een stand wilden bemannen of om een interactieve vlechtworkshop te geven of een mooie demonstratie te verzorgen.

Zelf was ik er alleen de zondag. Samen met mijn Zwitserse stagiaire Leyla kon ik enkele workshops strovlechten aanbieden. Het was een frisse dag. Ondanks verkleumd handen was iedere deelnemer erg trots op de resultaten. Het was een plezierige dag met veel contact met medevlechters.