Contact

gsm:  +316 506 13000

Mail: ingrid.reinhoud@live.nl

Ingrid's Handen

op Facebook

Ingrid's Handen

op Instagram

 

Ingrid's Handen

op Pinterest


Over Ingrid

Mijn ambacht is strovlechten. 

 

In 1992 ontdekte ik het werken met stro door in Zwitserland deel te nemen aan een workshop strosterretjes maken. Ik woonde in die tijd, 7 km van het Freiamter Strohmuseum af. Op een Adventsbazaar verkochten ze prachtige grote strosterren, met een diameter van meer dan een meter, die ook nog eens rijkelijk versierd waren met allerhande verfijnde strodetails. Vanaf dit begin was ik verkocht en verknocht aan stro.

Samen met enkele andere Zwitserse vrouwen leerde ik het strovlechten. Ook volgde ik workshops en cursussen in binnen en buitenland. Ondertussen beschouw ik mijzelf als een ambachtsvrouw op dit gebied.

 

Ik waardeer het eerlijke product stro enorm! Het glanst in de zon alsof het van goud is. Het kan veelzijdig ingezet worden en tot prachtige ornamenten gevlochten worden. Voorbeelden hiervan zijn te zien op mijn Pinterest pagina.

 

met mijn werk wil ik graag de vertaalslag maken van het traditionele vlechten naar moderne toepassingen, waarbij ik de volledige mogelijkheden van het stro wil belichten, gebruiken en toepassen.

Zo zijn haute couture objecten ontstaan, sieraden, maar heeft het stro ook zijn toepassing in meubelstukken. Een nieuwe invulling zijn de grafstukken uit stro vervaardigd. Deze blijven maandenlang een graf decoreren, worden langzaam grijs en tot slot weer opgenomen  in de aarde. 

 

Naast het vervaardigen van objecten is het doorgeven van het ambacht ook van groot belang. Zo geef ik lessen, workshops en lezingen en sta daarnaast op markten en braderieën om  het ambacht verder uitdragen. 

 

Mijn doel is om het ambacht van strovlechten weer een plek te geven in onze moderne tijd. 

Dit is ook de reden dat ik inmiddels actief bestuurslid ben van de Vereniging van Vlechters